Kommodorin tervehdys 2021

Meille tärkeä Paraisten Venekerho on taas lopetellut yhden veneilykauden. Mennyt kausi sujui suurelta osin tavanomaisissa merkeissä. Innamon ja Tällholman talkoot saatiin pidettyä tavalliseen tapaan. Tällholman talkoissa oli kuulemma oikein keskioluttakin tarjolla. Vaikka ajatuksissamme Tällholma on uusi kesäparatiisimme, niin poijuketjut pitää siellä tarkistaa ensi kesänä ensimmäistä kertaa!


Veneiden nostot sujuivat jälleen erinomaisesti. Muutamaan viikonloppuun keskitetyt nostot toimivat hyvin. Osa veneistä odottaa kevättä peiteltyinä komeissa riveissä, ja toiset puolestaan kurkkivat vanhan tiilitehtaan ikkunoista ulos. Mastot pötköttävät kerrossängyissä pohtien, kuka tuli sisään vanhasta ja kuka uudesta portista.


Snäckvikenin väistyvä satamakapteeni on laatinut lyhyen ja pitkän aikavälin korjaussuunnitelman. Siihen kuuluu tolppien uusintaa, kiinnitysketjujen vaihtamista, turvatuotteiden asentamista ja puukannen uusintaa. Alkukevät tulee menemään siis laituritalkoissa. Mitä enemmän porukkaa osalistuu, sitä paremmin työt sujuvat.


Huoli ympäristöstä ja Itämeren tilasta on kasvavassa määrin esillä keskusteluissa, niin vesillä kuin maissakin. Keväällä kerhomme antoi suosituksen siirtyä myrkyttömiin pohjamaaleihin. Ilahduttavasti osa meistä lähti sitä jo toteuttamaan, ja pian saamme kuulla kokemuksia siitä, miten erilaiset vaihtoehdot ovat toimineet.


Valitettavasti kerhon Loki-lehti ei ole ilmestynyt paperisena enää tällä kaudella. Olikohan niin, että päätoimittajan kynän jälki oli niin laadukasta, ettei kukaan uskaltanut ottaa tehtävää vastuulleen? Entäpä jos tämä kirjoitus aloittaisi kerhon lehden sähköisen elämän? Ja tulevaisuudessa kuka tahansa meistä voisi kirjoittaa talkoista, veneilyseikkailustaan tai ihan mistä vaan veneilyyn liittyvästä pienen jutun tänne nettisivuille.


Paraisten Venekerhon vuosikokous järjestetään tiistaina 7.12.2021 klo 18:00 Sandfallissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa päättämään kerhon asioista ja myös kertomaan tärkeitä ajatuksia uuden johtokunnan työtä ohjaamaan!


Sebastian Sandell
PVK Kommodori