Vesillelaskut/nostot

Vesillelaskut/nostot

Yhteistä talkoonostoa varten suuren nosturin tilaa vain Sandfallin satamakapteeni, jolle pitää ilmoittaa halustaan osallistua yhteisnostoon. Hän tilaa nosturin, kun nostettavia veneitä on ilmoittautunut riittävästi.

Nostopäivistä ilmoitetaan kerhon nettisivuilla, joten tiedotuskanavaa on syytä seurata. Yhteisnostoon on saavuttava ilmoitettuun kellonaikaan ajoissa paikalle.

Lasku suuresta nosturista tulee kerholle, joka laskuttaa nostoon osallistuneita kerholaisia jälkeenpäin. Nosturi veloittaa aina vähintään kolmesta tunnista. Kaikkien edun mukaista on, että yhteisnostot tapahtuvat mahdollisimman ripeästi.

Purjeveneistä maston on oltava pois nostettuna ennen veneen nostoa. Laiturilla on mastonosturi sitä varten.

Myös Hiab-autoa käyttävät veneilijät voivat järjestää yhteisnoston. Auton tilaa nostoon osallistujista valittu yhteyshenkilö, joka myös ilmoittaa ajoissa tilaisuudesta satamakapteenille! Näin sadaan myös ilmoitus näkymään kerhon kotisivuille. Nosturi maksetaan noston yhteydessä suoraan kuljettajalle.

Veneen voi toki nostaa myös yksityisesti tilaamalla nosturin vain itselleen, mutta silti asiasta on sovittava Sandfallin satamakapteenin kanssa. Yksityisnostoista laskun hoitaa nosturin tilaaja itse.

Lue tarkemmat ohjeet venetelakoinnista tästä.