MYRKYTTÖMIIN POHJAMAALEIHIN SIIRTYMINEN.

PVK:n johtokunta suosittelee myrkyttömiin pohjamaaleihin siirtymistä. Paineilmalla tapahtuva vanhan maalipinnan lasikuulapuhallus on sallittua, kunhan riittävistä suojaustoimista huolehditaan ja syntyvästä maalijätteestä huolehditaan asianmukaisesti. Soodapuhalluksen käyttö sen sijaan on kiellettyä. 

Lasikuulilla puhaltamisesta syntyy pölyä, vaikka vene suojataan asianmukaisesti. Tämän takia suositellaan, että pohjan puhallus tehdään, kun telakalla ei ole muita veneitä, käytännössä kesällä tai syksyllä. Veneen pohjan puhaltamisesta paineilmalla tulee sopia telakkamestarin kanssa.

Kevään vesillelaskut 2024


Laskut tapahtuvat seuraavina päivinä: 26.4-27.4 päivät ovat pe ja la. Seuraavan kerran nosturi tulee perjantaina 10.5 ja SUNNUNTAINA 12.5 Viimeinen suunniteltu päivä on la 25.5 Mikäli tarvetta ilmenee, niin saamme varmaan nosturin kesäkuun alussa.

Traktorikuski on samoina päivinä tarvittaessa (muista valita varauskalenterista mikäli tarvetta) paikalla eikä tule muina päivinä kuljettamaan veneitä.

Suurin haaste tulee varmaan olemaan mastojen pystytys. Mastoja EI VOI viedä valmiiksi mastonosturin alle, vaan ne valmistellaan muualla(ei veneiden vieressä, eikä edessä) ja kuljetetaan sitten pystytettäväksi. Veneitä ei voi myöskään jättää nostolaituriin yöksi, mikäli seuraavana aamuna lasketaan lisää veneitä kyljittäin. Uskon kuitenkin että hyvällä yhteistyöllä saamme tämän onnistumaan.

Mikäli joku haluaa että hänen veneeseen nostetaan masto autonosturilla, niin tämä onnistuu siten, että kyseinen vene nostetaan nostopäivän viimeisenä.

Varauskalenterista tulee vahvistus antamaasi sähköpostiin. Kalenterin laatikot ilmaisevat ainoastaan mukaan mahtuvien veneiden määrän ja kellonajoilla ei siis ole mitään merkitystä. Nostojärjestys katsotaan sitten paikan päällä.

Varauskalenteriin pääset tapahtumat sivun kautta TÄSTÄ

Mikäli sinulla kysyttävää niin soittele minulle. Terv. Mika

Johtokunnan kokouksista poimittua

Kerhon uusiutunut johtokunta on kokoontunut nyt uuden kommodorin alaisuudessa kahdesti. Ensimmäinen kokous meni lähinnä johtokunnan järjestäytyessä, mutta myöskin kokouksessa päätettiin, että kevään 2024 pääteema johtokunnan työssä tulee olemaan kerhon kiinteistöjen kunnostuksen suunnittelu. Toisessa kokouksessa kunnostustyön suunnittelua jatkettiin ja lisäksi käsiteltiin jäsenasioita.

Kiinteistöjen osalta on päätetty seuraavaa:

 • Innamo
  • Innamo tulee olemaan kauden pääkohde ja siellä järjestetään 2 talkooviikonloppua (24.5.-26.5. ja 7.-9.6.)
  • Kevään aikana laaditaan kunnostustöistä tehtävälista ja koostetaan työryhmät tehtävien hoitamiseen
 • Tällholma
  • Tällholman talkoot järjestetään 1.-2.6.
  • Tällholmassa rakennetaan kauden aikana kunnollinen kulkuväylä saunan ja uimalaiturin välille sekä huussi grillikatoksen läheisyyteen.
 • Sandfall
  • Rännit ja valaistus uusitaan
  • Mahdollisesti hankitaan lisää poijuja
 • Snäckviken
  • Laituri pestään keväällä ja sinne asennetaan lisää puisia pelastautumistikkaita
  • Eteläpäädyn paikkojen määrä vähennetään kuudesta viiteen ja käytettävissä oleva leveys jaetaan paikkojen kesken
  • Laiturin betoniankkurit uusitaan ketjuineen

Lisäksi on keskusteltu mm. keväällä järjestettävistä venehuoltoon liittyvistä esittelytilaisuuksista. Näistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Uudet kunniajäsenet ja vuosikokous 2023

PVK:n vuosikokous pidettiin 12. joulukuuta Sandfallissa. Paikalle oli saapunut 21 kerholaista. Vuosikokouksen tarkoituksena on päättää kulunut kausi ja avata uusi. Niinpä asialistalla oli ns. pakollisia vuosikokousasioita eli toimintakertomus, toiminnan tarkastuskertomus ja tilinpäätös 2023. Tilikauden tulos on noin 12 000 euroa ylijäämäinen.

Tilinpäätöksen lisäksi päätettiin toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2024. Maksuihin tulee joitakin muutoksia. Jatkossa kerhon liittymismaksu on sama 300 euroa riippumatta siitä, missä jäseneksi liittyvä asuu. Lisäksi päätettiin luopua traktorin käytön maksuista yhteisnostojen ja -laskujen yhteydessä. Nämä katetaan jatkossa talvisäilytyksen maksuilla, esimerkiksi ulkoalueella perusmaksua korotetaan 3 eurolla ja neliöhintaa 22 sentillä.

Vuosikokous valitsi uudeksi kommodoriksi Sakari Karhuvaaran, varakommodorina jatkaa Mika Forsman. Muut johtokunnan jäsenet ovat Johannes Lahti, Heikki Tuominen, Kim Hiekkanen, Esa Töykkälä, Kari Ranta-aho, Pentti Aaltonen ja Reijo Karlsson sekä varajäseninä Atte Mattlar ja Mikko Airaksinen.

Kokouksessa keskusteltiin myös kerhon kiinteistöjen huolto-ohjelmasta. Korjausvelkaa on tullut mm. Innamon osalta ja korjaukset vaativat useammalle vuodelle ulottuvaa ohjelmaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä, väistyvä kommodori Sebastian Sandell jakoi kerhon viirit uusille kunniajäsenille, joita ovat Juha Rasinkannas, Heikki Tuominen, Hannu ja Kirsti Lehtiö, sekä Mikael Salonen. Onneksi olkoon!

HUOM. UUDET PÄIVÄT! Syksyn veneiden nostot 2023

Käyttämämme nosturi on isossa huollossa ja joudumme siksi valitettavasti vaihtamaan nostopäiviä. Tästä johtuen nostot tapahtuvat KOLMENA viikonloppuna. Vaihtoehtoja on silloin useita, joten kaikille pitäisi kyllä löytyä sopiva päivä. Traktorikuski on samoina päivinä tarvittaessa paikalla eikä tule muina päivinä kuljettamaan veneitä.

Mikäli joku haluaa että hänen veneestä lasketaan masto autonosturilla, niin tämä onnistuu siten, että kyseinen vene nostetaan kyseisenä päivänä viimeisenä.

KAIKISTA veneistä on otettava mastot POIS!

Varatessasi nostoasi kalinterista muista valita ensin TARVITTAVA PALVELU, näin kalenteri aktivoituu käyttöön.

Varauskalenterista tulee vahvistus antamaasi sähköpostiin. Kalenterin laatikot ilmaisevat ainoastaan mukaan mahtuvien veneiden määrän ja kellonajoilla ei siis ole mitään merkitystä. Nostojärjestys katsotaan sitten paikan päällä.

Varauskalenteriin pääset tapahtumat sivun kautta TÄSTÄ

Mikäli sinulla kysyttävää niin soittele minulle. Terv. Mika

Paraisten Venekerhon 60-vuotisjuhlakutsu Viking Linen risteilylle

Arvoisa venekerhon jäsen,

Paraisten Venekerho täyttää tänä vuonna kunniakkaat 60 vuotta, ja haluamme juhlistaa tätä merkittävää virstanpylvästä unohtumattomalla risteilyllä saaristossa! Tulemme viettämään päivän merellä nauttien herkullisesta ruoasta, juomasta, juhlapuheista ja rennosta yhdessäolosta.


Risteilymme lähtee Turun satamasta Viking Linen terminaalista lauantaina 21.10.2023 klo 8:45. Aloitamme päivän herkullisella aamiaisella laivan upeissa ravintolatiloissa, jossa voimme virittäytyä tunnelmaan ja nauttia herkullisesta aamiaistarjoilusta.
Seuraavaksi järjestämme viinimaistelun, joka on tarkoitettu ensimmäisille 42 ilmoittautuneelle. Pääsette tutustumaan valikoituun viinivalikoimaan asiantuntevan sommelierin johdolla ja nauttimaan erilaisista viininmakuelämyksistä. Viinimaistelun hinta on 29 euroa per henkilö.


Iltapäivällä vaihdamme laivaa Maarianhaminassa ja siirrymme buffet-ruokailuun, jossa pääsemme herkuttelemaan monipuolisesta ja laadukkaasta ruokatarjonnasta. Buffetin antimista löytyy varmasti jokaiselle jotakin, ja voimme nauttia yhdessä hyvästä ruoasta ja seurasta.


Koko risteilyn ajan on luvassa rentoa yhdessäoloa ja mukavaa tunnelmaa. Pukukoodina on smart casual, joten pukeutumiseen voi valita tyylikkään rennon asukokonaisuuden.

Risteilyn hinta on 76 euroa per henkilö, sisältäen aamiaisen, buffet-ruokailun ja bussikuljetuksen illalla Paraisten keskustaan. Viinimaistelun hinta on 29 euroa per henkilö. Ilmoittakaa osallistumisestanne viimeistään 14.9.2023 mennessä osoitteessa paraisten.venekerho@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa osallistutteko viinimaisteluun, sekä osallistujien nimet ja syntymäajat. Huomioittehan, että paikkoja on rajoitetusti viinimaisteluun, joten suosittelemme ilmoittautumaan ajoissa.

Nähdään risteilyllä!
Ystävällisin terveisin,
Sebastian Sandell
PVK Kommodori

Katsastukset 2023

Aiempien vuosien tapaan veneen vuosikatsastus voidaan tehdä joko paikan päällä tai etänä videopuhelun välityksellä. Kaikki katsastukset on etukäteen sovittava katsastajan kanssa; katsastavat tulevat paikanpäälle vain siitä sovittaessa.

Veneen omistajan tulee valmistautua siten, että kaikki varusteet ovat nopeasti saatavilla. Erityistä huomiota kiinnitämme veneen rekisteröintitodistukseen. Vanhat maistraatin paperit eivät ole enää kelpoisia vaan Traficomin todistus vaaditaan. Paukkuliivit ja sammuttimet tulee olla asianmukaisesti huollettu ja tarkastettu. Pyroteknisten laitteiden asemesta käytettävän LED-soihdun patteri kannattaa tarkistaa.

Runkokatsastuksia varten katsastajat ovat varautuneet tulemaan Sandfalliin (ja muuallekin tarvittaessa) seuraavasti. Huomioi, että kellonajat ovat viitteellisiä.

La 8.4. klo 10-16: Pentti Aaltonen, Esa Töykkälä, Sakari Karhuvaara, Reijo Karlsson
La 15.4. klo 10-15:Pentti Aaltonen, Reijo Karslsson, Petteri Koskinen, Sakari Karhuvaara
Ma 17.4. klo 16.30-18.30: Petteri Koskinen
La 22.4. klo 10-14: Esa Töykkälä, Reijo Karlsson; Sakari Karhuvaara
Pe 5.5. klo 18 alkaen Sakari Karhuvaara
Ma 8.5. klo 18 alkaen Sakari Karhuvaara
La 20.5. klo 12 alkaen Reijo Karlsson

Vuosikatsastuksia tehdään seuraavasti, kerhon laiturilla, etänä, kerhon talkoissa ja tarvittaessa muuallakin.

Huom! Vuosikatsastusaika tulee varata etukäteen katsastajalta.

Ma 15.5. Snäckvik: Petteri Koskinen klo 16-19 Pentti Aaltonen klo 18-21
Ke 17.5. Snäckvik: Reijo Karlsson klo 17-20
Ma 22.5. Snäckvik: Petteri Koskinen klo 16-18
To 25.5. Snäckvik: Petteri Koskinen klo 17-21
Pe 26.5. Snäckvik: Reijo Karlsson klo 17-20
Ma 29.5. Snäckvik: Petteri Koskinen klo 17-20
Ti 30.5. Snäckvik: Petteri Koskinen klo 17-20 Pentti Aaltonen klo 18-20
Ke 31.5. Etä: Esa Töykkälä 16.30-20.30 Sakari Karhuvaara 18-21
To 1.6. Snäckvik tai Sandfall: Petteri Koskinen klo 17-20
Ke 7.6. Snäckvik: Sakari Karhuvaara, Pentti Aaltonen ja Reijo Karlsson klo 18-21
Ma 12.6. Snäckvik: Sakari Karhuvaara klo 18-21
Ma 12.6. Etä: Reijo Karlsson klo 16.30-20.30
Ti 13.6. Etä: Pentti Aaltonen klo 18-21
Ke 14.6. Etä: Reijo Karlsson ja Esa Töykkälä 16.30-20.30
La 16.6. Etä: Reijo Karlsson klo 16.30-20.30
Ma 19.6. Snäckvik: Sakari Karhuvaara klo 18-21
Ti 20.6 Etä: Reijo Karlsson klo 17-20
Ke 21.6. Etä: Esa Töykkälä 16.30-20.30, Pentti Aaltonen klo 18-21

Tällholmin talkoissa 27.5. sekä Innamon talkoissa 10.6. on joku tai joitakin katsastajia paikalla. Asiasta tiedotetaan vielä lähempänä ja voit toki itsekin asiaa tiedustella.
Jos mikään edellä olevista ajoista tai paikoista ei sovi, niin ole yhteydessä katsastajaan; pyrimme olemaan joustavia. Muualla paikan päällä suoritetuissa katsastuksissa on katsastaja oikeutettu kilometrikorvaukseen 1 euro/km yhdeltä suunnalta.

Katsastajat
Katsastuslautakunta
Sakari Karhuvaara 040 587 8282 sakari.karhuvaara@pp.inet.fi
Pentti Aaltonen 040 844 3441 pentti.tap.aaltonen@gmail.com
Petteri Koskinen 050 463 7333 petteri.koskinen1@gmail.com
Esa Töykkälä 050 5962375 esa.toykkala@gmail.com
Reijo Karlsson 044 7800022 reijo.karlsson@cablex.fi

Kauden 2023 ohjelma

Kevätkokous päätti kauden 2023 ohjelman seuraavasti

 • 8.5.2023 klo 17 Lipunnosto ja sammuttimien tarkistus
 • 8.5.2023 klo 17 Sandfall siivoustalkoot
 • 27.5.2023 Tällholm talkoot
 • 10.6.2023 Innamo talkoot
 • 29.7.2023 Junioriviikonloppu Innamo
 • 26.8.2023 Innamo runt ja rapukestit
 • 3.10.2023 klo 18 Lipunlasku ja syyskokous Sandfallissa

Kuluvana vuonna PVK täyttää 60 vuotta. Kevätkokous päätti, että tämän kunniaksi järjestetään vuosijuhla veneilykauden päätyttyä. Ajankohdasta ja ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisäksi johtokunta pyrkii järjestämään ennen purjehduskauden alkua webinaarin Baltian satamista.

Vuosikokous 2022

Kerhon vuosikokous 2022 pidettiin 29.11. perinteiseen tapaan Sandfallissa. Kokous avattiin maittavien tarjoilujen myötä, minkä jälkeen käytiin läpi vuoden 2022 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus. Tulevan vuoden 2023 osalta hyväksyttiin maksut, kulukorvaukset, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin organisaatio.

Organisaatioon saatiin joitakin muutoksia. Johtokunnasta jäävät pois Juha Kääriä ja Petteri Koskinen, joiden tilalle tulevat varajäsenistä Pentti Aaltonen ja Kari Ranta-aho. Uusiksi varajäseniksi valittiin Reijo Karlsson ja Kim Hiekkanen. Katsastuslautakunnasta jäävät pois Johan Lindberg, Kari Jalkanen ja Vesa Salonen ja uusiksi tulevat Esa Töykkälä ja Reijo Karlsson. Kim Hiekkanen ottaa Tom Ramströmin paikan Snäckvikin satamakapteenina. Jaakko Topi-Hulmi liittyy traktorinkuljettajien ryhmään.

Maksuihin tulee yleisen hintojennousun vanavedessä maltillisia korotuksia kautta linjan. Maksut kokonaisuudessaan voi nähdä Maksut -sivulta.